Ezek a leggagyibb erdélyi magyar popklipek

Ha a múlt héten jót nevettünk a leggagyibb erdélyi rapzenéken, akkor jobb lesz kapaszkodnunk valamibe, mert sorozatunkban ezúttal a popzenét vesszük vizsgálat alá.

Mivel sorrendet nem tudnánk állítani az erős mezőny miatt, számozás helyett csak felsorakoztatjuk a leginkább fülsértőnek bizonyuló produkciókat.

Lukasso: Szerelem

Sajnos nem videoklipről, hanem egy fellépésen készült fellépésről van szó, de a Lukasso párosának erős hangja, mélyreható mondanivalója, és nem utolsó sorban vérprofi mozdulatai meggyőznek arról, hogy felkerüljenek a listánkra.

"Álmodban én veled jártam,
Hideg volt, és én mégsem fáztam"

Szimpla Kárpáci: Nem az én hazám

Bár a popzene jellemzője, hogy az égadta világon semmiről nem szólnak a dalok, a Szimpla Kárpáci hazaszeretetét próbálja elmondani dalban. Első sorukból azonban a próféta szól: "Ma úgy érzem, nem jön össze semmi" – elég csak a fülésüketítő zenére odafigyelni, aminek egyetlen előnye, hogy a dalszöveget többnyire elnyomja...

Galaxis: Csak egy dal

Mit meg nem adnánk azért, hogy ehhez a dalhoz klip is társuljon! A Galaxis két tagjáról szerencsére látni néhány fotót a dal közben, és állítjuk: a kilencvenes évek legsötétebb éveit idézik a látottak. A képsorokból az is kiderül, a Galaxisnak saját lemeze is van, sajnálatunkra azonban kevés emléket őriz róluk az internet. Hab a tortán, hogy mintha ezt énekelné a lány:

"Emlékszem, amikor megláttalak,
egy angyali dallal szállt az égen felém."

3 XL: Játszik a szívemmel

Yoyo, Mc és Mely menő produkciójában nem tudni, hogy mi a jobb: a látvány vagy az, amit hallunk. Az biztos viszont, hogy a srác dalszövegétől hátasd dobunk, nem szólva a lányoktól, akikben nehéz volna gyönyörködni, főleg mert sajnos ők is beszállnak az éneklésbe.

"Na na né, na na né, elvbettem az eszemet,
Na na né, na na né, dobok egy hátast.
Na na né, na na né, megfogta a kezemet,
Na na né, na na né, party van a házban."

Dreamers: Hajnalok

A fiatalember több klippel is megörvendezteti hallgatóságát, és meg kell valljuk: ha Dogma-film volna, egy Oscart is megérdemelne. Annyi biztos, hogy a szegény ember vízzel főz mondás illik rá: aranyos próbálkozás, akármilyen abszurd is legyen a produkció.

"Halkan zúg a szél, valami elmúlt, üres a csend.
Egy elszállt gondolat, s múlik az idő."

Bónusz: a műfaj sajátosságai miatt lehet, de nem bukkantunk pozitív példára, így szabad a préda, lehet javasolni!

Kapcsolódók

Kimaradt?