Elkezdődött Liviu Dragnea bűnvádi perének fellebbviteli tárgyalása

Megkezdődött hétfőn Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ideiglenes elnöke bűnvádi perének tárgyalása a legfelsőbb bíróságon. A politikus egy nappal korábban jelentette be, hogy megpályázza a PSD elnöki tisztségét.

Májusban Dragneát egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte alapfokon a legfelsőbb bíróság a 2012-es - az akkori államfő leváltásáról kiírt - népszavazással kapcsolatos korrupciós perben. A korrupcióellenes ügyészség választási csalás megszervezése és befolyással való üzérkedés vádjával állította bíróság a politikust, akit azzal gyanúsítottak, hogy csalásra bujtotta fel a választási bizottságok tagjait az érvényességi küszöböt meghaladó részvétel elérése érdekében, ami Traian Băsescu akkori államfő leváltását eredményezte volna.

Arra az újságírói kérdésre, hogyan befolyásolja a bűnvádi per a politikai karrierjét, Liviu Dragnea hétfőn az újságíróknak azt mondta: „Nem szabad összekeverni a dolgokat”. A PSD október 18-án tartja tisztújító kongresszusát. Liviu Dragneának egyetlen ellenjelöltje van eddig, Daniel Savu szenátor.

FRISSÍTÉS: A fellebbezés tárgyalását két hónappal elhalasztották.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?