Olasz embercsempészt fogtak Borsnál

Két Sri Lankai állampolgárt akart kicsempészi Romániából a borsi határátkelőnél egy 45 éves olasz férfi, akit emiatt 24 órás előzetes letartóztatásba helyeztek.

A 45 éves Pompeo B. egy román rendszámú Renault Magnummal akarta elhagyna  borsi határátkelőnél az országot hétfőn délután. A teherautóban műanyag ládákat szállítottak egy olasz cégnek. A határrendészek a sofőrfülkében felfedeztek egy nagyobb utazótáskát, amely vélhetően nem a sofőré volt, ezért alaposabban átvizsgálták a járművet.

A rakodótérben két férfit találtak a ládák közé elbújva. A két 28 éves férfiról kiderült, hogy Sri Lanka-i állampolgárok, a Nagyváradi Területi Határrendészeti Felügyelőség közleménye szerint mindketten menedékjogot kértek Romániában.

A férfiak vallomás aszerint Franciaországba akartak jutni, ezért kapcsolatba léptek egy honfitársukkal, rajta keresztül találkoztak az olasz sofőrrel, aki fejenként 2000 euróért vitte volna el őket a célig.

A két Sri Lanka-i ellen illegális határátlépési kísérlet, a sofőr ellen embercsempészet miatt indítottak eljárást, utóbbi előzetes letartóztatásáról ma dönthetnek.

Kimaradt?