Korai nyugdíjazás minden vásárhelyinek az Azomureș miatt?

A marosvásárhelyi lakosok két évvel hamarabb vonulhatnak nyugdíjba az Azomureş vegyipari kombinát okozta légszennyezés miatt - olvasható abban a törvénytervezetben, amelyet három Maros megyei PSD-s honatya készített. 

A törvényjavaslat jelenleg a képviselőház jogi bizottságának jóváhagyására vár.

A Krónika tájékoztatása szerint hasonló kedvezményben részesülnek egyébként Nagybánya és a Szeben megyei Kiskapus lakói is. A korhatár előtti nyugdíjazást Ioan Covaciu, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) Maros megyei szervezetének alelnöke javasolta korábban, aki szerint a kezdeményezést ki kell terjeszteni a dicsőszentmártoniakra is, ahol a helyi vegyipari kombinát legalább olyan mértékben szennyezi a levegőt, mint a vásárhelyi létesítmény.

Pénteken újra utcára vonulnak

Az Opriți poluarea de la Azomureș csoport pénteken délután 5 órától újabb tiltakozást hirdetett meg a vegyipari kombinát okozta légszennyezés ellen Marosvásárhelyen. 

Ahogy a korábbi, augusztus 13-i tiltakozáson Hamar Alpár Benjámin, a tiltakozás jóváhagyását kérvényező December 21. Egyesület elnöke a Maszolnak elmondta, nem szeretnék abbahagyni a figyelemfelkeltő akcióikat, így próbálnak hatást gyakorolni a kombinát vezetőségére, hogy szüntessék meg végre a légszennyezést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?