Önkéntesek járják Vásárhely utcáit az "Azomureș-kezdeményezéssel"

Önkéntesek járják szerdától Marosvásárhely utcáit, hogy aláírásokat gyűjtsenek Portik Vilmos állampolgári kezdeményezéséhez, ahhoz a kedden iktatott határozattervezethez, amely egy független szakmai bizottság felállítását indítványozná az Azomureș általi légszennyezés hatásának tanulmányozására.

Ahhoz, hogy a közelgő marosvásárhelyi előválasztásokon induló polgármesterjelölt által benyújtott javaslatot napirendre tűzze az önkormányzat, lakosság legkevesebb 5 százalékának támogatását, azaz 6000 polgár aláírását el kell nyernie. Ennek érdekében mától önkéntesek járják Marosvásárhely utcáit, hogy minél több kézjegyet gyűjtsenek a kezdeményezés támogatásához. Ugyanakkor állandó helyszíneken is aláírhatnak azok a marosvásárhelyiek, akik számára fontos a vegyikombinát és az élhetőbb és egészségesebb Marosvásárhely ügye. Várják az aláírókat a Klastrom (Mihai Viteazul) utca 10. szám alatti irodába, hétfőn és szerdán, délelőtt 10 és délután 5 óra között, valamint kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt 10 és 13 óra között.

A Portik Vilmos sajtóirodája által szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlemény szerint, a gyűjtésben a lakosság segítségére is számítanak. Bárki letöltheti az aláírási ívet erre a linkre kattintva, amelyet aztán visszajuttathat a Klastrom (Mihai Viteazul) utca 10. szám alatti irodába. Bármilyen egyéb kérdéssel, vagy a gyűjtéssel kapcsolatos esetleges további tudnivalókért a 0768 193566-os telefonszám hívható, amennyiben szükséges, a kitöltött aláírási íveket, az előbbi telefonszámon történő egyeztetés után, begyűjtik a segítőktől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?