Nagy befőzésre készül a marosvásárhelyi RMDSZ nőszervezete

A télire eltett legjobb befőtt- és savanyúság-recepteket keresi a marosvásárhelyi RMDSZ nőszervezete az augusztus 17. és szeptember 30. közöttre meghirdetett pályázatában.

Napjainkban újból reneszánszát éli a befőzés, a házi lekvárok és savanyúságok, kompótok, zakuszkák receptjei folyton gazdát cserélnek, a háziasszonyok, köztük újságírók, színésznők, orvosok, politikusok, szívesen osztják meg egymással a tapasztalataikat, jól bevált fogásaikat.

Az RMDSZ nőszövetségének nem csupán az a célja, hogy jobbnál jobb receptek váljanak elérhetővé, hanem a jótékonykodás is: azt kérik, hogy aki teheti, a verseny ideje alatt adományozzon a rászorulóknak az eltett finomságokból. Ezeket az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének székházában lehet átadni naponta, délelőtt 10 és délután 3 óra között, a Dózsa György utca 9. szám alatt, a földszinten. A nőszervezet a városban működő karitatív szervezetek segítségével rászoruló marosvásárhelyi családokhoz juttatja el az adományokat.

A pályázati kiírás szerint a pályázók egy, legfeljebb három recepttel vehetnek részt a versenyben.
Fontos, hogy a recept egyértelmű legyen, hiszen az a cél, hogy minél többen elkészíthessék. Ugyanakkor arra kérik a pályázókat, hogy pontosan jelöljék meg a hozzávalók mennyiségét, az elkészítés menetét, azt, hogy mennyi időt igényel, hány személy részére készül az adag és milyen anyagi befektetést igényel, mennyibe kerül a hozzávalók beszerzése.

A beküldési határidő: 2015. szeptember 30. A pályázatokat e-mailben kérik a következő címre eljuttatni: noszervezet@rmdszmarosvasarhely.ro.  Ugyanott további információk igényelhetők. Az eredményhirdetésre október 3-án kerül sor a Női Akadémia egészséges táplálkozásról szóló előadása keretében. A befőttek és savanyúságok receptjeit közismert szakácsok és a közélet elismert szereplői bírálják el. A győztes receptek beküldői díjként recepteskönyveket és főzőeszközöket nyernek. A legjobb recepteket megjelentetik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?