Magyar csokoládét díjaztak nemzetközi gasztronómiai versenyen

Idén először díjaztak magyar édességet a legnívósabb nemzetközi gasztronómiai versenynek számító Great Taste Awardson praliné kategóriában. A fiatal, 2013-ban alapított Sweetic csokoládé manufaktúra két bonbonja, a zöld dió és a Matcha-lime-gyömbér is kitüntetést kapott. 

A magyar ízvilág jegyeit magán viselő, két csillaggal is kitüntetett pralinéjának ízvilága egy Balaton környéki biogazdálkodásban termelt zöld dió köré épül, a másik édességük pedig egy kísérletezés jegyében született, lime ízesítésű Macha tea és gyömbér keveréke fehér csokiba burkolva.

„A versenyre beküldött bonbonjainkat némi fejtörést követően választottuk ki, mert fontosnak tartottuk, hogy a bírák a szaktudásunk mellett egy kis bepillantást is nyerjenek a magyar kultúrába, hazánk ízvilágába.” – árulta el Zala Judit, a manufaktúra csokoládémestere. 

Az 1994 óta évente megrendezett londoni versenyen a világ legjobb ételeit és italait keresik több kategóriában. A 400 fős gasztrokritikusokból, Michelin-csillaggal kitüntetett szakácsokból, illetve neves áruházláncok beszerzési igazgatóiból álló zsűri hónapokig tartó tesztelés során választja ki a legjobbakat összesen tízezer termékminta közül. A vakkóstolásos módszer biztosítja, hogy a csomagolás nélküli termékeket kizárólag ízük és küllemük alapján rangsorolja a zsűri. Az elnyert cím 3 évre szól, ennek elteltével kell újra neveznie azoknak, akik meg kívánják őrizni a titulust.

A szigetszentmiklósi cég ezzel a díjjal olyan nemzetközileg is elismert hazai elődök nyomdokaiba lépett, mint a chocoMe, a Floch, a Rózsavölgyi csokoládé vagy Szántó Tibor termékei, amik más kategóriában szintén kaptak már ilyen kitüntetést a közelmúltban.
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?