banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Zajlik a Mikulások világkongresszusa a dán fővárosban

Tizenöt országból érkezett 125 télapó részvételével kezdődött a Mikulások világkongresszusa a dán fővárosban, karácsonyi hangulatot hozva a koppenhágai nyárba.

A háromnapos rendezvény résztvevői szakmai kérdésekről cserélnek véleményt, de lesz látványos felvonulás, Mikulás-akadályverseny és különféle látványos bemutató a Bakken parkban.

„Beszélnünk kell arról is, hogy a Télapóknak kevesebb aprósüteményt kellene fogyasztaniuk. A kémények kisebbek lettek, és 15-20 aprósütemény egy kicsit sok. Tizenkettő talán még lehetséges” – mondta Douglas Télapó, aki Washingtonból érkezett a kongresszusra.

A Tokióból érkezett Jamamoto Paradis szerint a tanácskozáson az idei karácsonyi ajándékokról is véleményt fognak cserélni. 1957-ben tartottak először kongresszust a Télapók, amikor Tribini, a Bakken park házigazdája elhatározta, hogy egy nyári mulatságra összehívja a világ Mikulásait.

A kongresszuson bárki ingyen részt vehet, ha teljesíti az előírásokat, azaz teljes Mikulás-öltözetet visel hazája hagyományainak megfelelően, aktívan részt vesz a felvonulásokon és más programokban, barátságosan és kedvesen viselkedik kollégáival és a rendezvények nézőivel, nem fogyaszt alkoholt és nem dohányzik, amikor Mikulás-jelmezt visel.

Kapcsolódók

Kimaradt?