Marosvásárhelyi gyerekek találkoztak a Mikulással

Kisgyerek és szülők, nagyszülők látogattak el a marosvásárhelyi vármúzeum kávézójában a Mikulás-vásárba, ahol a kézműves termékek mellett ki is próbálhatták a kézműveskedést, saját ajándékot készíthettek, illetve beszélgethettek a Mikulással és mesét hallgathattak Gyéresi Júlia előadásában.

Tizenhat kézműves állította ki munkáit: karácsonyfadíszeket, adventi koszorúkat, gyertyatartókat, kis szobrocskákat, agyagból készített, fából és kőből faragott figurákat, horgolt, kötött és nemezelt bábukat, angyalkákat, mesebeli lényeket, házikészítésű szappanokat, kötött zoknit és sapkát, kistáskát, kitűzőt, hímzett asztalterítőt és könyvjelzőt, fülbevalót és nyakéket.

A múzeumkávézó egyik termét a vásárosok foglalták el, a másik teremben a Mikulás telepedett le, beszélgetett a kicsikkel, meghallgatta mondókáikat, válaszolt a kérdéseikre, mesét olvasott és piros zsákjából csokoládét osztogatott. Ugyanott Gyéresi Júlia színművész olvasott az asztalra kitett meséskönyvekből. A két termet összekötő előtérben meséskönyv-stand is várta az ajándékozni vágyókat, illetve a kézműves asztalokon mézespogácsát és karácsonyfadíszt készítettek az ügyes kezű kisgyerekek.

„Szívet melengető napja volt ma a Mosolygó Mikulásnak” – mondta érdeklődésünkre Koreck Mária szervező. Az RMDSZ Nőszervezete tavaly Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatójának ötletét sikeren valósította meg, azon fellelkesedve az idén is megszervezte a Mikulás-napi rendezvényt, ahol Sajó Norbert, a Telefonos Szeretetszolgálat vezetője vállalta magára a Mikulás-szerepet.

A szervezők megköszönik a Maros Megyei Múzeumnak, hogy befogadta a rendezvényt, illetve az adakozóknak, akik a hátrányos helyzetű gyerekek délutáni oktatásának egyhavi működését biztosították az összegyűlt 400 lej adomány által.

Kimaradt?