Megannyi Mikulás futott a rákbeteg gyerekekért

Körülbelül 500 résztvevője volt a vasárnapi jótékonysági Mikulás-futásnak, amelyet a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács és a Bioeel cég szervezett Marosvásárhelyen a főtéren.

Délben 12-kor kezdődött a feliratkozás a jótékonysági futásra a Színház-téri buszmegállóban. A jelentkezők egy-egy piros Mikulás-sapkát és forró teát kaptak. Miközben várakoztak, karácsonyi dalok szóltak a hangszórókból. Ismert személyiségek, politikusok, városvezetők, civil szervezetek, kisgyerekes családok, sportolók és sportcsapatok jelentkeztek, hogy körbeszaladják a főtéri parkot. “Nem verseny, mindenki úgy teszi meg a távot, ahogy akarja, és ahogy tudja, szaladva, sétálva, görkorcsolyával” – hívták fel a szervezők a figyelmet.

“Ha sokan leszünk, és mindenki legalább 5 lejt adományoz, akkor győztünk és segíteni tudunk a rákban szenvedő gyerekeknek” – szólt a felhívás. A szervezők ugyanis az Együtt a Rákos Gyermekekért egyesületet támogatják, amely 2015 tavaszán indítja el a "Back in the Game" sportterápiás programot, abból a célból, hogy sporttevékenységek révén segítse a rákból gyógyult gyerekeket újból beilleszkedni a társadalomba.

Az egyesület több sport klubbal együttműködve azt szeretné, ha minden gyerek saját tetszése szerint választhatna sportágat. A támogatásokból a havi bérletet, valamint a szükséges sportfelszerelést fogják biztosítani – mondta a maszol.ro-nak a szervezők közül Koreck Mária.

Az összegyűlt piros sapkások a Mikulás után indultak a megadott jelre. Peti András, Marosvásárhely alpolgármestere, Kelemen Márton, a Maros megyei önkormányzat alelnöke, Frunda György, volt szenátor, Haller Béla, Karácsony Erdei Etel, Benke István önkormányzati képviselők, Novák Csaba Zoltán történész, Szalkay József közgazdász, Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió aligazgatója, Albert Mária egyetemi tanár, a marosvásárhelyi amerikai foci csapata, a kosárlabda csapat, a Pro Biciclo Urbo, a Máltai Szeretetszolgálat és még nagyon sokan alkották azt a hozzávetőleges 500 fős csapatot, aki végigfutotta, vagy sétálta a nem túl hosszú távot. Az adományokból 3000 lej gyűlt össze, amit a rákos betegségből felépült gyerekek javára fordítanak.

Kimaradt?