Sokba került Nagyváradnak a két kudarcos referendum

A Nagyvárad és Váradszentmárton egyesüléséről kiírt két referendum összesen 900 ezer lejbe került a városnak. A költségekről keddi ülésükön kaptak tájékoztatást a helyi tanácsosok.

Kezdetben 850 ezer lejt különítettek el a város költségvetésből a referendum megszervezésére, ebből a május 10-i, váradi és szentmártoni referendumra 731,1 ezer lejt költöttek. Mint arról Maszol is beszámolt, akkor a szentmártoni népszavazás érvényesnek bizonyult, a nagyváradi azonban nem.

Az első forduló után 118,8 ezer lej maradt meg, ebből, illetve adományokból szervezték meg a második fordulót – immár jóval kevesebb pénzből, 168,3 ezer lejből. A második váradi népszavazás (ami szintén érvénytelennek bizonyult) megszervezését 45 ezer lejjel a Nemzeti Liberális Párt támogatta, míg 4500 lejt a  Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége adott.

Maga a nagyváradi népszavazás 127,5 ezer lejbe került, ebből 35,5 ezer lejt a szavazólapokra és pecsétekre, 42,8 ezer lejt a szavazófülkék felszerelésére fordítottak. Legtöbbet,  49,2 ezer lejt a szavazókörzetek elnökeinek, illetve a Municípiumi Választási Iroda tagjainak javadalmazására fizették. A második forduló népszerűsítése 40,7 lejbe került.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?