Problémafeltáró konzultációt indít az RMDSZ ügyvezető elnöksége

Problémafeltáró terepmunkát végez az RMDSZ ügyvezető elnöksége azon községek önkormányzataiban, ahol számottevő magyar közösségek élnek.

Ilyés Gyula, önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnök szerdán rámutatott, az újratervezés jegyében elsősorban azokat a településeket keresi fel júniustól az általa vezetett főosztály, amelyeket az RMDSZ polgármesterei, alpolgármesterei irányítanak, de olyan községekbe is kiszállnak, ahol van magyar képviselet a helyi tanácsban. A terepmunka a 2013-ban elkezdett önkormányzati konzultáció keretében zajlik.

A politikus elmondta, olyan információkat gyűjtenek be, amelyek rálátást biztosítanak a magyar közösségek állapotára. Leltárba veszik az infrastrukturális beruházásokat, a víz-, gáz- és csatornahálózatok, a hulladékgazdálkodást, az utak és kultúrházak állapotát, a helyi költségvetést, az orvosi ellátást, az iskolák és óvodák felszereltségét. Ugyanakkor felmérik a roma közösségek helyzetét, a kétnyelvűség alkalmazását, a helyi műemlékek állapotát, valamint a munkahelyi lehetőségeket is.

„A személyes találkozások által az RMDSZ-es tisztségviselőkkel átbeszéljük a következő időszak prioritásait, illetve listázzuk az eddigi megvalósításokat is. A folyamatos terepmunka során alaposan meg szeretnénk ismerni önkormányzataink hétköznapjait annak érdekében is, hogy egy átfogó, országos helyzetképet tudjunk összeállítani, amellyel a jövő évi önkormányzati választásokra készülünk fel” – összegzett az RMDSZ önkormányzati főosztályának vezetője.

A következő hónapokban az ügyvezető elnökség munkatársai több mint 250 településre látogatnak el, ez idáig Kolozs, Szatmár, Beszterce, valamint Fehér megye önkormányzatainak helyzetéről készült el jelentés.

Kapcsolódók

Kimaradt?