Ifjúsági programot fogadott el az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége

Ifjúsági programot fogadott el a hét folyamán az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége. A Geréd Imre ügyvezető alelnök által benyújtott tervezet a fiatalok igényeinek felmérését, az ifjúsági szervezetekkel folytatott folyamatos konzultációt célozza meg.

„A Rólad szól! elnevezésű programunkkal a középiskolások és egyetemisták számára egy interaktív konzultációs kezdeményezést indítunk, amellyel a fiatalok igényeit mérjük fel. Emellett szeretnénk az országos ifjúsági szervezetekkel is rendszeresen konzultálni” – ismertette Geréd Imre a tervezetet. Kiemelte: az Európai Néppárt ifjúsági szervezet (YEPP) mintájára elkészítenek egy munkahelyteremtéssel, a fiatalok itthon tartásával és az adócsökkentéssel foglalkozó programot is.

„Ez a kezdeményezés a fiatal vállalkozókat célozza meg, az ő igényeiket figyelembe véve szeretnénk jelezni a döntéshozók felé a hibásan működő rendszereket, ezáltal olyan változásokat eszközölni, amelyek következtében a fiatalokat az itthon maradásra ösztönözhetjük. Továbbá a külkapcsolatok ápolása és a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros projekt is komoly hangsúlyt kap a munkában” – tette hozzá az ügyvezető alelnök.

Geréd Imre rámutatott, az ifjúsági alelnöki tisztség létrehozása jelzésértékű az RMDSZ részéről a MIÉRT irányába, ugyanakkor megköszönte az ifjúsági szervezet támogatását is, hogy őt javasolták a feladatkörre.

Kimaradt?