A rendőrség vizsgálja a gyermekeket lehülyéző tanítónőt

Hatalommal való visszaélés miatt vizsgálja a rendőrség a Sigismund Toduţă Zenelíceum tanítónőjét, Monica Chioreant, akiről nemrégiben olyan hangfelvételek kerültek elő, amelyeken féleszűeknek, hülyéknek nevezi az első osztályosokat. A Mediafaxnak eljuttatott közlemény szerint a rendőrség hivatalból indított eljárást.

"A rendőrség április 3-án hivatalból eljárást indított a tanítónő ellen hatalommal való visszaélés gyanúja miatt, miután a sajtóban több anyag is előkerült ebben a témában. A tanítónő ellen a szülők nem tettek büntetőfeljelentést. A tanítónőt hétfőn reggel kihallgatták. Azokat a szülőket, akik gyermekeiket az eset után kivették az iskolából, tanúként idéztük be kihallgatásra" - olvasható a közleményben.

https://www.youtube.com/watch?v=but-3j-hqnA&feature=youtu.be

Mint arról már beszámoltunk, alig egy hete a zenelíceum vezetőtanácsa titkos szavazással úgy döntött, nem bocsátják el a tanítónőt állásából, hanem csupán 15 százalékos fizetéscsökkentéssel szankcionálják fél évig. A döntést követően az iskola igazgatói bejelentették, lemondanak tisztségükről, amiért elutasították kérelmüket, hogy bocsássák el állásából Monica Chioreant. 

Valentin Cuibus Kolozs megyei főtanfelügyelő a Mediafaxnak úgy nyilatkozott, hogy a vezetőtanács határozatát követően hétfőn, május 18-án munkába állhat a pedagógus. Cuibus elmondta, a rendőrség nem értesített a tanfelügyelőséget arról, hogy kivizsgálást indított a tanítónő viselkedése miatt.

"Ilyen esetekben viszont teljesen normális, hogy vizsgálatot indítottak, bennünket csak akkor kell értesíteniük, ha a bíróság elé kerül az ügy, mi csak ezt követően függeszthetjük fel az illető tanügyi kádert" - magyarázta a főtanfelügyelő.

Monica Chiorean mellett több szülő is kiállt, többen úgy nyilatkoztak, hogy a jó eredményei miatt nem szabad elbocsátani a pedagógust.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?