Visszakövetelik a szülők a gyerekeket megalázó tanítónőt

Váratlan fordulatot vett a gyerekeket rendszeresen megalázó tanítónő ügye Kolozsváron: a szülők többsége arra kéri a tanfelügyelőséget, helyezzék vissza állásába a felfüggesztett pedagógust.

Mint arról már beszámoltunk, a Sigismund Toduță Zenelíceum tanítónőjéről, Monica Chioreanról olyan hangfelvételek kerültek elő, amelyeken féleszűeknek, hülyéknek nevezi az első osztályosokat, és testi fenyítéssel fenyegeti a gyermekeket.

https://www.youtube.com/watch?v=but-3j-hqnA&feature=youtu.be

A szülők közül néhányan bár panaszt emeltek az iskola vezetőségénél, a tanítónőt nem tanácsolták el, hanem adtak még egy esélyt a 27 éves régiséggel rendelkező Monica Chioreannak. A tanfelügyelőség napokkal a szülők benyújtott panasza után sem vizsgálta ki az ügyet, a sajtó nyomására végül kiküldte az iskolához a tanítónőkért felelős tanfelügyelőt.

Közben az ügy Sorin Cîmpeanu tanügyminiszterhez is eljutott, aki április 3-tól felfüggesztette a tanítónőt, és április 6-tól egy új pedagógus vette át az első osztályt. A Monica Chioreanuszemélyét érő kritikák, bizonyítékok ellenére a szülők többsége mégis kitart mellette: a 19 szülőből 14 petícióban kéri, hogy helyezzék vissza a katedrára a pedagógust.

Valentin Cuibus főtanfelügyelő az Adevărulnak elmondta, a petícióban a szülők kérdőre vonják a tanfelügyelőséget, amiért az iskola vezetősége és a szülők egyezsége ellenére - miszerint adnak még egy esélyt a tanítónőnek - közbeavatkozott. Hozzátette, a szülők azért tartanak ki Monica Chiorean mellett, mert jó eredményeket tudott felmutatni.

Az Adevărul meg nem erősített információkra hivatkozva úgy tudja, a szülők egy része felháborítónak tartja, hogy az egyik kislány szülei, a Gherman család rögzítette a tanítónő gyermekeket megalázó kiabálásait, és ügyvédet fogadtak, hogy bepereljék a családot a szerintük illegális felvételekért. A hangfelvételek a kislány táskájába rejtett készülékkel készültek. A Gherman szülők az ellenük irányuló felháborodás miatt kivették az iskolából gyermeküket.

Mint kiderült, több hétnyi felvétel van a család birtokában. A tanítónőt védő szülők szerint a Gherman család csak a bajt keresi, a felvételekből csak a tanítónő rossz pillanatait szivárogtatták ki. A szülők többsége szerint Monica Chioreanu kitűnő pedagógus, és minden gyermek szereti.

Az Adevărulnak nyilatkozó Sorin Gherman elmondta, bármilyen kifogással is jöjjenek az érintettek, Monica Chioreanu viselkedésére akkor sincs mentség. A tanítónő korábban azzal magyarázta az osztályban tanúsított viselkedését, hogy családi problémái vannak, ezért nem tudta kontrollálni magát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?