A diáktanács a gyermekeket megalázó tanítónő elbocsátását kéri

A szülők mellett a Kolozs megyei diáktanács is felkérte az illetékeseket, hogy bocsássák el állásából a kolozsvári Sigismund Toduţă Zenelíceumban oktató Monica Chiorean tanítónőt, aki rendszeresen megalázza a kisdiákokat. A tanítónőről két olyan hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyen nem csak verbálisan bántalmazza első osztályos tanulóit, hanem testi fenyítést is emleget.

https://www.youtube.com/watch?v=but-3j-hqnA&feature=youtu.be

A diáktanács képviselői elmondták, elfogadhatatlannak tartják, hogy a román oktatásban rengeteg esetben bántalmazzák a gyermekeket, és lábbal tiporják egyes oktatók a tanulók jogait. Hozzáteszik, a zenelíceumban történt eset is jól bizonyítja, hogy az oktatás folyamatában sokszor a diák nem partner, arra tanítják, hogy alárendelt legyen, hogy féljen a tanároktól, és rettegjen attól, ha valamit nem tud.

A diáktanács arra kéri a szülőket, hogy tegyenek büntetőfeljelentést zsarolás, visszaélés és bántalmazás miatt. Vladian Muşat, a tanács elnöke úgy tájékoztatott, hogy találkozók kezdeményez az iskola vezetőségével ebben az ügyben.

A tanfelügyelőség jelenleg is vizsgálja az esetet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?