Ponta tanácsadója a zöldekről: „Ezek a kirakat-madárijesztők!”

Két nappal az erdőirtás elleni országos tüntetés után gyalázkodó posztot közölt a környezetvédőkről Victor Ponta miniszterelnök tanácsadója, Mirel Palada Facebook-oldalán  hívta fel a figyelmet a România Curată.

"Környezetvédők, ezek a kirakat-madárijesztők, ezek a siralmas metroszexuális hipszterek, akik életükben nem szedtek fel a mezőn egy elhajított nájlonzacskót vagy a hegyekben egy pillepalackot, és akik azt se tudják, milyen szaga van a tehénszarnak. Nekik úgy felelne meg, hogy természetes is legyen, de ne is bűzölögjön, és lehetőleg vonalkóddal legyen ellátva..." – ezekkel a mondatokkal kommentált egy karikatúrát Mirel Palada.

Május kilencedikén több mint húsz hazai, és tíz külföldi városban tüntettek az illegális fakivágás ellen. Azóta egyre-másra derülnek ki a visszaélések. Hargita megyében például hat év alatt összesen 4300 hektár (közel hatezer labdarúgó-pályának megfelelő nagyságú) erdőt irtottak ki – állapították meg műholdfelvételek alapján a bukaresti Mezőgazdasági és Erdészeti Kutató Intézet (ICAS) munkatársai.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?