Elkezdődtek a beiratkozások az óvodákba

Hétfőtől, május 11-től várják az oktatási intézmények azokat a szülőket, akik ősztől óvodába szeretnék járatni gyermekeiket. Ezzel párhuzamosan, április 27-től azok a szülők nyújthatják be jelentkezési iratcsomóikat az óvodákhoz, akiknek gyermekei felsőbb csoportokba kerülnek. 

A Hotnews információi szerint a beiratkozáshoz használt informatikai rendszerrel hétfőn gondok voltak, amelyeket aztán sikerült orvosolni, az oktatásügyi minisztérium nem adott magyarázatot arra, mi okozta a fennakadást.

A minisztérium honlapján közzétett közlemény szerint a 2015-2016-os tanévre összesen 665 ezer állami óvodai helyet hagytak jóvá (ebben beletartoznak a kis, közép és nagycsoportok is). 

Az intézményeknek kötelességük jól látható helyre kifüggeszteni a következő információkat: a helyek számát, a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, és a naponta beiratkozók és a fennmaradó helyek számát. A felmerülő kérdésekkel és a dokumentációval kapcsolatos kérdéseket és válaszokat itt találja

A beiratkozások egy hétig tartanak, ezt követően egy bizottság elemzi a leadott kéréseket, majd június 5-én kifüggesztik az eredményeket. Amennyiben több kérés érkezik egy óvodához, mint amennyi a rendelkezésre álló helyek száma, pontrendszer alapján döntenek a sorrendről. A szülőknek jogukban áll fellebbezni. A beiratkozások procedúrája augusztus 1-jén zárul. 

Kapcsolódók

Kimaradt?