Rosszul áll Johannis szénája a Facebookon

Míg ősszel és télen a hozzászólók elsöprő többsége Johannis-párti volt, mára radikálisan megváltozott a helyzet az államfő Facebook-oldalán – hívja fel a figyelmet honlapján Lucian Mîndruță. Az a Klaus Johannis, aki másfél millió lájkjával márciusban átlépte az álomhatárt, és toronymagasan a legnépszerűbb politikus lett Európában.

Az újságíró és televíziós személyiség megállapítása szerint a posztok száma napi kettőre csökkent, és alaposan megfogyatkozott a hozzászólások, lájkok és megosztások száma is. Míg decemberben 30-50 ezren lájkoltak egy bejegyzést, januárban például százezerre is felugrott ez a szám, mára már 10-15 ezren, vagy annál is kevesebben nyomják meg a lájk gombot.

A negatív hozzászólások száma megugrott, és ez Lucian Mîndruță szerint az erdészeti törvénnyel függ elsősorban össze, hiszen sokak szerint Johannis a több millió köbméter fát kitermelő a Holzindustrie Schweighofer vállalatnak lobbizott

A hozzászólók tehát többek között az erdészeti törvénnyel kapcsolatosan tesznek megjegyzéseket, a másik visszatérő téma a diaszpórában élők erőfeszítése, amelyek hiábavalónak bizonyulnak, Johannis átverte szavazóit.

Mîndruță szerint úgy tűnik, senki nem moderálja a hozzászólásokat, Johannis maga sem lép közbe, amikor erre szükség lenne, így az elnök álláspontja sokszor védtelen marad. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?