Nem gyanúsítják csúszópénz elfogadásával Ráduly Róbertet

Korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben nem gyanúsítják csúszópénz elfogadásával Csíkszereda őrizetbe vett polgármesterét.

A DNA csütörtökön közleményben tudatta, hogy Ráduly Róbertetet hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, Szőke Domokos alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással gyanúsítja.

A sajtóba kiszivárogtatott korábbi híreszteléssel ellentétben a DNA közleményében már nincs szó kenőpénz elfogadásáról. A Mediafax ügyészségi forrásokra hivatkozva szerdán azt közölte: Ráduly Róbertet havi 10 ezer euró csúszópénzt elfogadásával gyanúsítják, amelyet a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától kaphatott, továbbá azzal, hogy közel 50 ezer euró kenőpénzt fogadott el egy építőanyag-kereskedéssel foglalkozó nagyáruház építési engedélyének kiadásáért.

Közleménye szerint az ügyészség egyebek mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolja, amelynek dokumentációját hiányosnak találta. A DNA másfelől azt állítja, hogy a polgármester 2014 szeptemberében rávett egy csődbiztost, hogy  a piaci értéknél olcsóbban adja el a városházának a helyi szakszervezeti művelődési házat.

A szintén őrizetbe vett Szőke Domokos alpolgármester esetében egyebek között azt kifogásolják, hogy tavaly júliusban állítólag saját célra használta a hivatal gépjárművét és a hivatal pénzén utazott rokonaihoz. Ráduly Róbert politikai leszámolásnak nevezte a DNA akcióját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?