Ezzel gyanúsítják Ráduly Róbert csíkszeredai polgármestert

Csíkszereda polgármesterét többek között azzal gyanúsítják, hogy egy közvetítőn keresztül havi tízezer euró csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától – írja a Mediafax ügyészségi forrásokra hivatkozva. FRISSÍTÉS: Ráduly Róbertet és Szőke Domokos alpolgármestert a DNA bukaresti székházába szállították kihallgatásra.

Mint beszámoltunk róla, házkutatást tartott szerda reggel Ráduly Róbertnél, Csíkszereda polgármesterénél, valamint Antal Attila és Szőke Domokos alpolgármestereknél és a csíkszeredai városházán a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A Mediafax közlése szerint az ügyészek és az őket támogató álarcos rendőrök hajnalban szállták meg a városházát, az elöljárók lakását, valamint egyes olyan cégek székhelyét és a tulajdonosaik lakását, amelyek szerződéses viszonyban állnak a polgármesteri hivatallal.

A hírügynökség ügyészségi forrásokra hivatkozva közölte, Ráduly Róbertet többek között azzal gyanúsítják, hogy egy közvetítőn keresztül havi tízezer euró csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától. Azzal is gyanúsítják a polgármestert, hogy 200 ezer lej csúszópénzt kapott egy építőanyag-kereskedéssel foglalkozó nagyáruház építési engedélyének kiadásáért és a forgalmi rendezés megvalósításáért az áruház környékén.

„Nem vettem el senkitől semmit”

Szőke Domokos alpolgármestert azzal gyanúsítják, hogy a reális összeg százszorosáért ítélt oda egy zöldövezeti munkálatra szóló megbízást egy bukaresti cégnek. Antal Attila alpolgármestert pedig amiatt vizsgálják, hogy a Márton Áron és a Segítő Mária gimnáziumok felújítására szerződtetett cég a valós ár ötödrészéért végzett felújítási munkálatokat az alpolgármester szüleinek tulajdonában álló házon.

A Székelyhon.ro portál közlése szerint a vizsgálatokat nem a DNA területileg illetékes marosvásárhelyi részlegének az ügyészei, hanem Bukarestből érkezett ügyészek irányítják. Ráduly Róbertet a déli órákban bekísérték a városházára. A polgármester kijelentette: „soha nem vettem el senkitől semmit!”

A polgármester, valamint Antal Attila és Szőke Domokos alpolgármester 2004 óta irányítja Csíkszeredát. Valamennyiüket az RMDSZ színeiben választották meg. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?