Megszállták az ügyészek a csíkszeredai városházát

Házkutatást tartottak szerda reggel a korrupcióellenes ügyészek a csíkszeredai polgármesteri hivatal több irodájában, ügyészségi autók álltak a korai órákban Ráduly Róbert polgármester otthona előtt is. A politikus házát is átkutatták – számolt be az Agerpres.

A hírügynökség vádhatósági forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a polgármestert és az egyik alpolgármestert gyanúsítják korrupcióval. A Digi24 televízió úgy tudja: a gyanúsítottak csúszópénzt fogadtak el több cégtől, amelyeket cserében törvénytelen módon előnyben részesítettek a városháza által meghirdetett közbeszerzési eljárások során.

A városnak két alpolgármestere van: Antal Attila és Szőke Domokos. Antal Attila az Agerpresnek megerősítette, hogy az ügyészek házkutatást tartanak a városházán. „Szerződéseket, tanácsi határozatokat és más hivatalos dokumentumokat kértek tőlem” – nyilatkozta a hírügynökségnek.

FRISSÍTÉS: A  Székelyhon által idézett Digi 24 televízió szerint a csíkszeredai parkolási rendszer működtetése érdekében megkötött szerződés, egy áruház építkezési engedélye a hozzá kötődő forgalmi rendezéssel együtt, továbbá a városháza által egyik mobiltelefon-társasággal megkötött szerződés is az eljárás tárgya.

A hírtelevíziónak az ügyészek által közölt adatok szerint jelzések vannak arra, hogy Csíkszereda polgármestere havi tízezer euróban részesült azért, hogy a parkolási rendszerre vonatkozó szerződést egy adott vállalkozással kössék meg, ugyanakkor a mobiltelefonálási szolgáltatásokra vonatkozó megállapodásért ötezer eurót kaphatott.

FRISSÍTÉS2: Ráduly Róbert Kálmán 11 órakor még lakásán tartózkodott, és sms-ben arról tájékoztatta a Székelyhon portált, hogy lakásában a Csíki Sportegylet, a VSK Csíkszereda, az FK Csíkszereda sportegyesületek papírjai és a telefonja után kutatnak az ügyészek.

Cikkünk frissül

Kimaradt?