Tizennyolc év után új főtanfelügyelője van Kovászna megyének

Keresztély Irma kérésére az oktatási tárca jóváhagyta a tisztségből való felmentését és ideiglenesen Kiss Imrét nevezte ki, aki ugyancsak 18 évig vezette a sepsiszentgyörgyi Kós Károly szakközépiskolát. A háromszéki tanfelügyelőség élén történt változást a két érintett közös sajtótájékoztatón jelentette be pénteken.

Keresztély Irma leszögezte: tisztségből való visszalépése saját döntése volt, azt nem külső, politikai nyomásra tette, ahogyan azt egyesek sugallták. Rámutatott, hogy betöltötte a nyugdíjkorhatárt, de az oktatási törvény szerint tanév közben nem mehetett volna nyugdíjba, hacsak időközben a szaktárca nem hirdet versenyvizsgát a főtanfelügyelői állásra. Mint ismert, ezt a versenyvizsgát meghirdették ugyan, és Kiss Imre jelentkezett, de a bukaresti vizsga közben visszalépett, amit a vizsgafeltételekkel és a helyszínen kialakult helyzettel indokolt.

Keresztély Irma rámutatott: támogatta Kiss Imre főtanfelügyelővé való kinevezését, azért is, mert a tanévből hátralévő időszakban lehetősége lesz belelátni a rendszerbe, kitanulni azt, így a végleges állás betöltésére várható következő vizsgáig eldöntheti, hogy akar-e jelentkezni vagy sem, illetve felkészülten vehet részt a versenyvizsgán. Az ország leghosszabb ideig tisztségben lévő főtanfelügyelője Keresztély Irma a Kovászna megyei Pedagógusok Háza metodista tanáraként dolgozik tovább az idei iskolai évben, de az ideiglenes főtanfelügyelő mentoraként tanácsokkal segíti annak munkáját.

Az új háromszéki főtanfelügyelő, Kiss Imre a háromszéki Sepsiköröspatakon született, Bukarestben végezte el a matematika egyetemet, 1994-től tanít a sepsiszentgyörgyi Kós Károly iskolában, amelyet 18 éve igazgatóként vezet. Elmondása szerint ismeri a rendszert, jó a kapcsolata az iskolaigazgatókkal, akiknek felkérésére vállalta a főtanfelügyelői tisztséget.      

Kapcsolódók

Kimaradt?