Egyetlen főtanfelügyelő-jelölt van Háromszéken

Tizennyolc év után új főtanfelügyelő kerül a háromszéki tanügy élére. Az oktatási minisztérium által meghirdetett versenyvizsgára egyetlen személy, a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szaklíceumot tizenhét éve vezető Kiss Imre nyújtotta be a pályázatát.

Keresztély Irma, aki 1997 óta tölti be a főtanfelügyelői tisztséget - az országban a legrégebbi főtanfelügyelő – a nyugdíjkorhatár elérése miatt nem vehet részt a versenyvizsgán, de elmondása szerint a következőkben közösségi feladatokat vállalna.

A főtanfelügyelői tisztségre kiírt versenyvizsgát március 11 és 20-a között tartják Bukarestben. A jelenleg még tisztségben lévő Keresztély Irma nemrég arra mutatott rá, hogy egyre nehezebb megfelelő személyt találni a vezető tanügyi tisztségekre, mert sok a tennivaló és nagy a felelősség.

A főtanfelügyelői állásra jelentkező Kiss Imre elmondta, hogy más iskolaigazgatókkal folytatott beszélgetések után, szinte utolsó pillanatban döntötte el, hogy leadja jelentkezési dossziéját. Kiss Imre Sepsikőröspatakon született, a Székely Mikó Kollégiumban érettségizett és 1990-ben a Bukaresti Tudományegyetem matematika karán szerzett egyetemi diplomát.

 

Kimaradt?