Tisztségben maradhat Keresztély Irma háromszéki főtanfelügyelő

Tisztségben maradhat a nyugdíjazás előtt álló háromszéki főtanfelügyelő, miután az állásra pályázó egyetlen jelölt a vizsga előtt bejelentette visszalépését. Eközben egy román politikus egész héten sztrájkőrseget áll az intézmény előtt, kérve a jelenlegi vezetőség leváltását.

Mint arról beszámoltunk, a nyugdíjkorhatárt elért Keresztély Irma nem jelentkezett az oktatási minisztérium által meghirdetett főtanfelügyelői versenyvizsgára, viszont az egyetlen jelölt Kiss Imre, a sepsiszentgyörgyi Kós Károly iskola igazgatója a vizsga megkezdése után visszalépett.

A „gyanús visszalépés” nem lehet véletlen, állítja Mădălin Guruianu a liberális párt sepsiszentgyörgyi elnöke, aki szerint tucatnyi megyében fordult elő hasonló eset, emiatt a szaktárca vagy új versenyvizsgát ír ki, vagy meghosszabbítja a jelenlegi főtanfelügyelők mandátumát, esetleg ideiglenesen másra bízzák a munkát.

Az egyetlen háromszéki főtanfelügyelő-jelölt, Kiss Imre a sajtónak cáfolta, hogy valamiféle megállapodást kötött volna Keresztély Irmával, szerinte visszalépésének személyes okai voltak, amit a Bukarestben zajló versenyvizsgán a helyszínen kialakult helyzettel indokolt.

A háromszéki főtanfelügyelői tisztség sorsa egyelőre nem világos, Keresztély Irma március 31-ig betegszabadságon van. Ugyanakkor Mădălin Guruianu liberális párti politikus bejelentette, hogy ezen a héten minden nap sztrájkőrseget áll a tanfelügyelőség előtt, kérve a vezetőség leváltását.

Indoklása szerint Keresztély Irma az elmúlt 17 évben autokrata módon vezette az intézményt, téves döntéseket hozott és az RMDSZ politikáját képviselte az intézményben. Mădălin Guruianu hónapok óta bírálja Keresztély Irmát. Kifejtette: tévesnek tartja, hogy a főtanfelügyelő alábecsülte a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium román osztályainak számát, amit eggyel növelni kellett, hogy helyt adjanak a  jelentkező diákoknak.

Kapcsolódók

Kimaradt?