EP-képviselő: mit keresett Carmen Johannis az EU-csúcson?

Nekiment szombaton Cristian Preda demokrata liberális európai parlamenti képviselő Klaus Johannisnak, amiért elvitte a feleségét az EU-csúcsra. A politikus azért is bírálta az államfőt, mert nem válaszolt az újságírók kérdéseire a brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Preda szerint a EU állam- és kormányfőinek értekezletére soha nem hivatalosak a politikusfeleségek(-férjek). „Érdekes lenne megtudni, hogy tagja volt-e Carmen Johannis a hivatalos román delegációnak. Ez premier lenne az EU-csúcsok történetében. Tudomásom szerint a szabályok ezt nem teszik lehetővé” – írta Facebook-oldalára az EP-képviselő.

A politikus kifogásolta Klaus Johannis magatartását az EU-csúcs eredményeiről szóló sajtótájékoztatóján. Az államfő ugyanis kétszer is hosszú időre megszakította beszámolóját: előbb egy telefoncsörgés, majd egy televíziókészülék miatt.

Klaus Johannis ugyanakkor egyetlen újságírói kérdésre sem válaszolt. „Miért vitte magával őket, ha nem volt kíváncsi a kérdéseikre?” – írta a közösségi oldalra Preda.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?