Most már ezek a "hivatalos" átlag péniszméretek

Bevallottan a férfiak önbizalmának helyreállítása érdekében a valaha legátfogóbb vizsgálattal számolták ki a londoni King's College egyetem pszichiátriai intézetének kutatói az átlagos pénisz méretét – számolt be a Daily Mail.

A szakemberek összesen 15521 alany adatai alapján kimutatták, hogy az átlagos péniszhossz ernyedt állapotban 9,16 cm, merev állapotban 13, 12 cm. Az átlagos kerületméret ernyedten 9,31 cm, mereven 11,66 cm.

A vizsgálat során a kutatók érdekes eredményekre is jutottak. Megfigyelték például, hogy van egy "enyhe korreláció" a testmagasság és a hímvessző hossza között. Az is kiderült, hogy a férfiak nagy többsége elégedetlen a méretével, függetlenül attól, hogy milyen adottságokkal rendelkezik ezen a téren.

A pénisz méretével kapcsolatos aggodalmak betegséghez, az úgynevezett testdiszmorfiás zavarhoz (BDD) vezethetnek a férfiaknál. Ez olyan állapot, amikor a betegnek rögeszméjévé válik a saját testi hibáik vizsgálata, mellyel kapcsolatban a nyomasztó gondolatok téveszméket szülnek a testtel kapcsolatban.

„A vizsgálataink eredményei reményeink szerint sokat segít a BDD-vel küszködő férfiak kezelésében” – mondta Martin Baggaley, a kutatás egyik vezetője.

Kapcsolódók

Kimaradt?