Ezek a legnépszerűbb mítoszok a szexről

Mítoszok újra és újra felbukkannak a szexszel kapcsolatban. Interneten, pletykákban, de akár a tévében is számos megbízható és hiteltelen információ olvasható, hallható. Hogy mi igaz, és mi hamis, abban a Daily Mail próbálta most eligazítani olvasóit.

Sokan például azt gondolják, hogy a cipőméret összefügg a férfiak péniszének méretével. Bár létezik egy úgynevezett Hox gén, amely az ujjak és a lábujjak fejlődésében, valamint a pénisz és a klitorisz növekedésében is szerepet játszik, de a valóságban nincs rá megfelelő bizonyíték, hogy ezek tényleg össze is függenek egymással. 

Egy 63 férfira kiterjedő kanadai vizsgálat csak nagyon gyenge összefüggést (korrelációt) mutatott ki ez ügyben. A magasság és a pénisz hosszúsága között sem túl erős a kapcsolat. Ám e kutatás során nem is mérték meg a férfiak lábát, "önbevalláson" alapult a méret regisztrálása. Egy szélesebb bázison végzett felmérés során viszont, amikor 104 férfi láb- és péniszméretét valóban megmérték, semmiféle korrelációt nem mutattak ki. Mindezek után a Daily Mail arra figyelmeztet: ha a férfiak cipőjét nézik a nők, inkább arról szerezhetnek információt, hogy milyen ízlése van a lábbeli viselőjének. 

A szexuális élet csúcsa

Közismert hiedelem, hogy a férfiak 18, a nők 28 éves korukban érnek a csúcsra, ami a szexet illeti. De mit jelent ez a valóságban? A hormonok világában ugyanis ez tényleg így van. A férfiak tesztoszteronszintje tényleg 18 éves korukban a legmagasabb, a nőknél pedig húszas éveik közepén a legnagyobb az ösztrogénszint.

Minthogy az alacsonyabb hormonszintet általában alacsonyabb szexuális vággyal társítják, sokan azt gondolják, hogy az ellenkezője is igaz ennek. Vagyis hogy minél magasabb a hormonszint, annál nagyobb a vágy. Ám a valóság kissé más. Az egyedülálló férfiak 30-as éveikben szeretkeznek a legtöbbször (hetente négyszer vagy többször), a kapcsolatban élők pedig a negyvenes éveikben teszik ezt a leggyakrabban. 

A szingli nők és a kapcsolatban élő nők esetében ez a húszas évek végére tehető. Vagyis a valóságban a férfiak inkább lemaradnak (időben) a nőktől, hiába igaz a hormonszintre vonatkozó állítás. Tehát nem a kor, és a biológia az egyetlen tényező, ami a férfiak és a nők "csúcsra jutását" befolyásolja, már ami a szex gyakoriságát illeti az életükben. 

A szex fogyaszt

Hihetően hangzik, hogy lefogyhatunk szex közben. Ám a brit lap szerint egy átlagos szeretkezés öt percig tart, ezért - ha csak nem ennél jóval hosszabb ideig vagy nagyon sűrűn szeretkezik valaki - akkor kicsi az esélye, hogy így szabaduljon meg a pluszkilóitól. A nemi élet egyébként a testmozgás mérsékelt formája, ezért nem ez a legjobb módszer a fogyásra. 

A férfiak hét másodpercenként gondolnak a szexre

Ez sem igaz, mert akkor sok ezerszer kellene erre gondolniuk. Eközben szinte még levegőt sem tudnának venni, nemhogy bármilyen tevékenységet végezni. Ugyanakkor az is igaz, hogy a férfiak többet gondolnak a szexre, mint a nők. Erről 1994-ben közöltek egy tanulmányt. A férfiak több mint a fele naponta vagy akár naponta többször is gondol a szexre, a nőknél ez az arány viszont csak 19 százalék. 

A férfiaknak csak 4 százaléka mondta azt, hogy a szexre havonta egynél is kevesebbszer gondolt, míg a nőknél 14 százalékos ez az arány. Ám az is kiderült a kutatásból, hogy a férfiak majdnem fele nem gondol mindennap a szexre, ami tehát nagyon távol áll a közhiedelemtől.

Kimaradt?