Idén is be lehet nevezni a Bölcs diákok vetélkedőre

Ötödik alkalommal szervezi meg a Bölcs diákok országos szintű vetélkedőt a Communitas Alapítvány, a Magyaroktatás.ro, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, a Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, a Kémia és Vegyészmérnöki Kara, a Történelem-Filozófia Kara és a Magyar Történeti Intézet.

Molnár Tamara, a Communitas Alapítvány programfelelőse kedden elmondta, a vetélkedő fő célkitűzése az olvasási készségek fejlesztése és az egyes szakterületekből származó információk közti összefüggések felismerése. A lexikális tudás mellett a kreativitás fejlesztésére is hangsúlyt fektetnek, így minden feladatlap tartalmaz kreatív és "szárazabb" - de érdekes - tételeket is.

Mihályfalvi Katalin tanár, a Magyaroktatás.ro szerkesztője kifejtette, a feladatlapok egy adott téma körül forognak majd, míg korábban például Erdélyt emelték ki, idén a nagyviágban élő magyarokra fektetik a hangsúlyt. Minden fordulóban két irodalmi művet kell ehhez elolvasni, a világháló célszerű használatát pedig szintén erősíteni szeretnék a vetélkedőn, tette hozzá.

A végzős diákok megszólítása az egyetem promoválásán túl azért is fontos, mert a mindenkori középiskolás diákokkal és tanárokkal együtt szeretnének működni, mondta Kádár Magor, a Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet tagozati igazgatója. A Bölcs diákok vetélkedő ugyanakkor jó arra is, hogy a versenyzők belekóstolhassanak abba, milyen, amikor az oktatás szakterületekre bomlik szét, fogalmazott.

Kovács Gábor a vegyészmérnöki kar részéről elmondta, az átjárás számukra is fontos egyetem és középiskolás között, a versenyben fontos az interdiszciplinaritás, olyan csapatoknak kell  összeállniuk, amelyek együtt tudnak működni a különböző területeken.

Jelentkezni november 14-ig lehet a vetélkedő honlapján, benevezési díj nincs. A verseny négy fordulóból áll, az elsőt november 17. és december 20. között tartják, a döntőt 2015. május 4. és június 1. között.

Kapcsolódók

Kimaradt?