Lezárult a III. Bölcs diákok vetélkedő első három fordulója

Lezárult a III. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedő első három fordulója. A Communitas Alapítvány, a Magyaroktatás.ro, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet és a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet közös versenyének célja a tanulók olvasási készségeinek, valamint az egyes tudományok területeiről származó információk közötti összefüggések felismerésére és fejlesztése.

A 9-12. osztályosoknak szóló vetélkedőn idén 13 megyéből, 40 településről, 55 iskolából jelentkeztek a tanulók, a három fordulót 66 csapat teljesítette ‒ jelentette be kedden Molnár Tamara, a Communitas Alapítvány programfelelőse. „A 2012 októberében elindult verseny témája Erdély, amely hozzájárult ahhoz, hogy a diákok alaposabban, sok szempontból megismerjék az erdélyi tájat és - kultúrát, valamint, hogy felfedezzék közvetlen környezetük valós értékeit” – magyarázta.

Beszámolt arról, hogy a három forduló összesített eredményei alapján kiválasztott legjobb 8 csapat egyhetes, ingyenes nyári táborozásban részesül a Communitas Alapítvány és az Apáthy István Egyesület jóvoltából. „A Hargita megyei Szenétén zajló egyhetes táborozás során a résztvevők nemcsak tudásukat mérik össze, a negyedik, egyben döntő fordulóban, hanem alkalmuk nyílik egymás, illetve a környék megismerésére is, valamint számtalan élményben és meglepetés díjban lesz majd részük” ‒ fejtette ki a Communitas Alapítvány programfelelőse.

Kimaradt?