Élménytáborral zárult a IV. Bölcs Diákok vetélkedő

A júniusban lezárult IV. Bölcs Diákok országos vetélkedő legjobban teljesítő 10 csapata július 28 – augusztus 2. között a Bihar megyei Sonkolyoson élménytáborban vehetett részt.  Az idei verseny újdonsága, hogy az első három helyezett csapat fődíja egy brüsszeli tanulmányi látogatás szeptemberben a Communitas Alapítvány és Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjének jóvoltából.

Az egész tanévben zajló, magyar középiskolásokat megszólító verseny a Communitas Alapítvány, a Magyaroktatás.ro, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet és a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet, a BBTE Történelem - Filozófia Kar, valamint a Magyar Történeti Intézet megszervezésében került sor.

,,Az interaktív programra 11 megye, 33 településének, 60 iskolájából 165 csapat nevezett be, összesen 680 diák dolgozott a négy forduló feladatain” – nyilatkozta szombat délben Molnár Tamara, a Communitas Alapítvány programfelelőse, majd hozzátette: a tábor programját úgy alakították ki, hogy túrázások, filmvetítések, vetélkedők által a diákok hasznos információkkal gazdagodjanak a művészettörténelem, biológia, kommunikáció és az Európai Unió témaköreiben.

"Gratulálok a Bölcs Diákok szervezőinek, amiért a verseny témájául idén az Európai Uniót választották. Fontos, hogy a diákok minél jobban megismerkedjenek az Unióval, hiszen ha megismerik, megszereretik, ez pedig azért elengedhetetlen, mert az Európai Unió jövője ennek a generációnak a kezében van” – hangsúlyozta Sonkolyoson Winkler Gyula EP-képviselő.

Kimaradt?