Húszpluszként ideje felnőtté válni?

Azt, hogy kérdőjel, felkiáltójel vagy rezignált pont kerül a mondat végére: „Ideje felnőni” – mindenki döntse el maga. Ami biztos: ez lesz a témája a Húszplusz Konferenciának, ahol húsz éven felüli keresztény fiatalok hallgathatnak előadásokat, vehetnek részt kiscsoportos beszélgetéseken és izgalmas alternatív programokon, miközben keresik a választ a hogyanra, miértre, mikorra, vagy másra.

A Húszplusz Konferencia ötlete Kolozsvárott született meg, ahol jelenleg is működik a Bulgária-telepi templomban vasárnap esténként Húszplusz ifjúsági csoport, de mivel ilyen csoportok más városokban is létrejöttek, így Brassóban is, ezért az idei konferenciát, immár a kilencediket, ott tartják meg október 17–19. között. Regisztrálni és a részletes programnak utánajárnia Húszplusz honlapján lehet.

Ideje felnőni – azt, hogy kérdőjel, felkiáltójel vagy rezignált pont kerül a mondat végére, mindenki döntse el maga. Van, akiben ez kérdésként él, másban sürgető felszólításként fogalmazódik meg, esetleg örömteli felkiáltásra, vagy éppen csendes, beletörődő kijelentésre késztet…

Mit jelent felnőttnek lenni? Hogyan nőhetek fel családomhoz, hivatásomhoz, szolgálatomhoz, Krisztushoz? Állapot a felnőtt lét vagy inkább folyamat? Három előadás és a vasárnapi igehirdetés foglalkozik ezekkel a kérdésekkel rendre a családot, a hivatást, a szolgálatot és a hitet állítva a középpontba.

Ifj. Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referense előadásának kulcsszavai: munkahelykeresés, munkahelyváltás és identitászavar, a pénzkeresés célja, illetve hiteles keresztény élet a munkahelyen.

Püski Dániel debreceni egyetemi ifjúsági lelkész két előadást is tart: a családban, illetve a szolgálatban való felnőtté válásról. Az előző kapcsán fontosnak tartja származási családunk minél alaposabb ismeretét, hogy szembenézhessünk azzal, milyen mintákat, rossz és jó szokásokat hozunk otthonról, mennyiben akadályoz a családunk abban, hogy önmagunk lehessünk, saját céljainkért élhessünk, kiteljesedjünk, milyen nehézségekbe ütközünk, amikor le kellene válnunk a szüleinkről, és hogyan tervezhetünk felelősen saját családot.

Mivel keresztény fiataloknak szervezett konferenciáról van szó, jelentős súllyal bíró kérdés az is, hogyan lehet felelősen szolgálatot vállalni a gyülekezetben, mit jelent egy gyülekezet felnőtt tagjának lenni, elég-e konzumkereszténynek lenni, aki mintha „lelki büfében” lenne, csupán fogyasztó a gyülekezeti alkalmakon.

Kapcsolódók

Kimaradt?