PRM

Vadim Tudor élő adásban mocskolta Gheorghe Funart

Magából kivetkőzve támadta szerda este Corneliu Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke az egyik hírtelevízió élő adásában Gheorghe Funar egykori kolozsvári polgármestert, aki korábban a PRM főtitkára, majd egy rövid ideig a vezetője is volt.

A nacionalista politikus kirohanásának hátterében az áll, hogy mindketten indulnak az államelnök-választáson. Vadim Tudor a PRM színeiben indul, Funar pedig függetlenként, ám utóbbi azt állítja, hogy a párt több megyei szervezete segítette őt a jelöltséghez szükséges aláírások összegyűjtésében.

Viszonyuk akkor romlott meg véglegesen, amikor a PRM választmánya kizárta addigi elnökét és a volt kolozsvári polgármestert állította a helyére. Vadim Tudor puccsnak nevezve megtámadta a bíróságon az eljárást, és nyert: visszaszerezte a pártelnöki tisztséget.

„Milyen megyei szerveztek segítettek téged, te fogyatékos? Miért írsz alá dokumentumokat a PRM nevében, te kolozsvári disznó? Szerencséd, hogy nem vagy itt mellettem, mert lehúznék neked két pofot. Menj, és kezeltesd magad, te szerencsétlen” – üvöltözte Vadim a stúdióból Funarnak, aki telefonon jelentkezett be az élő adásba.

A volt kolozsvári polgármester válaszul közölte: nem a PRM nevében, hanem függetlenként indul a választáson. Hozzátette, ettől függetlenül a PRM nevében megtámadja az alkotmánybíróságon Vadim jelöltségét. „Lássuk, hogy mi történik” – tette hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?