Hivatalos: balesetben halt meg Sebestyén Attila Kézdiszentléleken

A kórbonctani jelentés alapján kijelenthető, hogy a Kézdiszentléleken augusztus 10-én elhunyt szovátai motoros a balesetben szenvedett súlyos sérüléseibe halt bele.

Ezt Ion Popa, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság parancsnoka jelentette be kedden, néhány órával azután, hogy a kézdivásárhelyi ügyészség szóvivője, Valentin Teodorescu közölte: a vádhatóság nem zárja ki a gyilkosságot sem, amíg az erre a hétre várt a törvényszéki orvostani jelentés nem készül el.

A Székelyhon által idézett parancsnok szerint Sebestyén Attila az esés során, valamint kemény tárgynak ütközve szerezte a halálos sérüléseit, a halál oka pedig fulladás, amelyet belső vérzés okozott. Ion Popa elmondta, a baleset körülményeit tisztázó vizsgálatot a kézdivásárhelyi bírósági ügyészség irányítja. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a baleset előtt milyen sebességgel haladt a motoros.

A baleset után segíteni megálló motoros bántalmazása kapcsán kifejtette, a férfi élete veszélyben forgott, ezért gyilkossági kísérlet miatt egy másik vizsgálat is folyamatban van. Ennek keretében augusztusban egy személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, három személyt pedig gyanúsítottként hallgattak ki. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi pszichiátriai vizsgálatát jelenleg a jilavai börtönkórházban végzik – tette hozzá Popa.

Kapcsolódók

Kimaradt?