Négyszáz csendőrrel biztosítják a kézdiszentléleki találkozót

Mintegy 7000 motoros érkezik szombaton Kézdiszentlélekre. Példátlan motoros összefogás körvonalazódik, hiszen merészebb becslések szerint szombaton 14 és 15 óra között mintegy négyezer motoron hétezer motoros vonul fel Kézdiszentléken, ahol az augusztus elején balesetben elhunyt Sebestyén Attilára emlékeznek.

Mint arról korábban írtunk, a felvonulást a bukaresti Chopper Academy MC Románia motorosklub kezdeményezte, mára az általuk létrehozott Facebook-oldalon harminc hazai motorosklub több ezer tagja jelezte részvételét a szombati eseményen. Ennek előzményeként múlt hétvégén Bukarestben több száz fehér karszalagot viselő motoros vonult a Gyulafehérvár-térre, ahol védősisakjukat a járművek elé helyezve néma csendben emlékeztek meg a történtekről.

Értesülésünk szerint a rendfenntartók nagy erőkkel, több megyéből toborzott, mintegy 400 csendőrrel biztosítják a felvonulás helyszínét. A Kovászna megyei Csendőrség szóvivője, Corodeanu Petronela elmondta: a bukaresti motoros klub kért és kapott engedélyt az akcióra, és azt kérték, hogy a felvonuláson kizárólag motorosok tartózkodhassanak.

A csendőrök ugyanakkor arra figyelmeztetnek, 5000-től 50.000 lejig terjedő pénzbírságot kockáztat az, aki nem a motoros felvonulás részeként vesz részt a megemlékezésen, vagy ellentüntetést szervez. Pénteken egyébként a Kézdiszentlélek utcáin felszerelt hangosbemondón több ízben is arra szólították fel a helyi lakosokat, hogy a motoros felvonulás idején ne hagyják el otthonukat, ne vonuljanak utcára.

A Kovászna megyei rendőrség parancsnoka, Ion Popa szerint az augusztus eleji motoros baleset miatt négy férfit vizsgálnak gyilkossági kísérlet gyanújával, egyiküket előzetes fogságban tartják. A rendőrparancsnok szerint további kórboncnoki vizsgálatot igényeltek, a halál okának pontos megállapítása érdekében. A nyomozást az ügyészség vezeti.

Kapcsolódók

Kimaradt?