Busznyi csendőr vár két gój motorost Kézdiszentlékeken

A Gój Motoros Egyesület két tagja helyez el szerda délután koszorúkat a kézdiszentléleki baleset helyszínén. „Mi nem erődemonstrációra készülünk. Nem lóerővel kell jönni, hanem ésszel” – mondta a maszol.ro-nak elnökük, Mészáros Imre.

Várhatóan nagyot néznek majd szerda délután a Kézdiszentlélekre kivezényelt csendőrök, amikor a Gój Motoros Egyesület küldöttsége megérkezik a községbe megemlékezni az augusztus 10-én elhunyt társukra. A háromszéki településre ugyanis csak két motoros érkezik Magyarországról.

Ezt szerda délelőtt tudtuk meg az egyesület elnökétől, Mészáros Imrétől, akit Homoródfürdőn értünk telefonon utol. Mint fogalmazott, „megetették a román rendőröket”, akik – akárcsak a csendőrök – sokkal népesebb küldöttség érkezésére számítottak.

"Nem lóerővel kell jönni"

Mészáros Imre szerdán délelőtt Székely Kapitány becenevű társával lépte át adományokkal megrakodva a román-magyar határt. „A határon szétszedtek, mindent megnéztek az ajándékcsomagtól kezdve az alvázszámig. Persze nálam minden rendben volt, mert egy gój motoros felkészült. Az volt a kérdésük, hogy hol van a többi gój motoros? Viccből azt mondtam nekik, hogy most felderítőket küldünk előre, akik szálláshely után néznek” – mesélte a maszol.ro-nak Mészáros Imre.

Tájékoztatása szerint a határtól Homoródfürdőig végig rendőrök követték őket. A homorodfürdői Lobogó panziónál megtudta, a rendőrségtől már korábban érdeklődtek, hogy megérkeztek-e. „Mi nem erődemonstrációra készülünk. Nem lóerővel kell jönni, hanem ésszel” – magyarázta kérdésünkre küldetésük célját az egyesületi elnök, aki szerdán több mint félmillió forint támogatást adott át az elhunyt motoros, illetve a megkéselt társa családjának.

Olaszliszka lesz az egyik téma

Mészáros Imrét és társát szerda délután háromkor fogadja Kézdiszentlékek alpolgármestere. Eredetileg úgy volt, hogy a polgármester fogadja őket, ám Balogh Tibor végül halaszthatatlan ügyei miatt a helyettesét bízta meg a feladattal.

Az egyesület elnöke elmondta, a kézdiszentléleki önkormányzati vezetőkkel ismertetik majd az olaszliszkai esetet, amely szerinte kísértetiesen hasonlít a háromszéki településen történt tragédiához. „Ott egy Suzuki sodort el egy kislányt, a jármű vezetőjét, egy tanárembert, pedig agyonverték. Ott is nagy volt az eset után a feszültség a helyiek és a cigányok között, és ott is tudtunk segíteni a feszültség enyhítésében”- magyarázta Mészáros Imre.

Közölte, hogy szerda délután támogatást is felajánlanak az önkormányzatnak, ha igénylik, például arra a kamerarendszerre, amelynek felszerelnének a cigánysorra. „De a pénzzel lehet segíteni a balesetmegelőzést is. Adományozhatunk a cigány családoknak egy területet, hogy ne futkározzanak többé a gyerekek az utakon” – tájékoztatott a magyarországi motoros.

Mészáros Imréék azt tervezik, hogy az alpolgármesterrel tartott találkozó után elhelyezik koszorújukat a tragédia helyszínén, majd egy helyi vendéglőben tájékoztatják a kézdiszentlélekieket arról, hogy mire jutottak az önkormányzattal. Megtudtuk, hogy csütörtökön még nem fordulnak vissza Magyarországra is. „Miért, nem szabad egy kicsit pihenni? – kérdezett vissza a Gój Motorosok Egyesületének elnöke.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?