Az elnöki hivatal a maszol.ro-nak Biró kinevezéséről: "csak türelem'"

"Türelem" – jelentette ki csütörtökön az elnöki hivatal szóvivője, Bogdan Oprea a maszol.ro-nak arra a kérdésére válaszolva, hogy mikor foglal hivatalosan is állást az államfő Biró Rozália kinevezésének ügyében.

Mint ismert, Traian Băsescu kedden egy interjúban azt nyilatkozta: szerdáig időt ad a miniszterelnöknek más jelöltet keresni. "Remélem, holnapig a miniszterelnök megérti, hogy egy parlament nem engedhet meg magának egy románul nem jól értő embert a kulturális miniszteri pozícióba" – mondta az RMDSZ kulturálisminiszter-jelöltjéről az államfő.

Szerda estig a kormányfő nem javasolt más jelöltet. Băsescu ígérete ellenére azonban csütörtök reggelig az elnöki hivatal nem foglalt még állást Biró kinevezésének ügyében. "Amikor az elnök úr jónak látja, akkor hivatalosan is állást foglal majd. És ezt az álláspontját az egész ország meg fogja ismerni" – nyilatkozta lapunknak Bogdan Oprea.

Korábban az RMDSZ sajtóirodájától megtudtuk: hogy Traian Băsescu egyelőre Kelemen Hunor lemondását sem ellenjegyezte, így az RMDSZ elnöke - bár augusztus elsejétől lemondott a kulturális miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztségről - továbbra is betölti e tisztségeket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?