Szabó Ödön: politikai játszma Biró kinevezésének halogatása

Több oldalas dokumentumban foglalta össze a Bihar megyei RMDSZ Biró Rozália műemlékvédelemmel, hagyományápolással és kulturális élettel kapcsolatos kezdeményezéseit.

Ezt a szervezet ügyvezető elnöke, Szabó Ödön képviselő ismertette szerdai sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy az államfő vonakodik kinevezni kulturális miniszternek a nagyváradi szenátort.

Szabó Ödön reméli, hogy a dokumentumban foglalt információk hasznosak lesznek majd akár Traian Băsescu számára is. Hozzátette: sokan nyilatkoznak úgy Biró Rozáliáról, hogy sem őt, sem munkáját nem ismerik.

A politikus leszögezte: a kulturális miniszteri és kormányfő-helyettesi tisztség elválaszthatatlan egymástól. Mint mondta, Kelemen Hunor lemondásával az RMDSZ statútuma szerint a szervezet második embere a Szövetségi Képviselők Tanácsának elnöke, jelen esetben Biró Rozália lett a miniszterjelölt.

„Politikai játszma folyik az elnök és a kormányfő között a novemberi elnökválasztás kapcsán, ebbe csöppentek bele az RMDSZ” – fogalmazott Szabó Ödön, aki az esetleges államfői visszautasítás esetén az ő lehetséges miniszter- és kormányjelöltségét firtató újságíró kérdésre azt válaszolta, szerinte Biró Rozália az alkalmas jelölt a tisztségekre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?