Könnyűnek tűntek a magyar érettségi tételei

Akárcsak román nyelv és irodalomból, magyar nyelv és irodalomból is három tételt kaptak a kedden írásbeliző érettségizők.

A reál szakosoknak előbb Áprily Lajos Hóban című versét kellett elemezniük, majd egy filmekről szóló publicisztika kapcsán kellett kérdésekre válaszolniuk, végül pedig Mikszáth Kálmán romantikus novellái közül kellett tetszés szerint az egyiket elemezniük.

Nem azt kapták, amire számítottak, mégsem tűnt nehéznek a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgája az érettségin – számolt be több marosvásárhelyi diák is a maszol.ro-nak.

Zalán és Zoltán matematika-informatika szakon végeztek a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, és egyáltalán nem tartották nehéznek a magyar tételeket. „Én például Madách Ember tragédiáját vártam, helyette Mikszáthot kaptunk. Így sem volt rossz, tudtam” – magyarázta Zalán.

Barátja elmondta, hétfő délután „vágta be” az egész tizenkettedikes magyar irodalmat. Péter is arról beszélt, hogy a magyar könnyű volt, de nem is tartott attól, hogy esetleg nehéz lesz. A tanulásba maga is hétfőn délután „húzott bele”, mert – mint mondta – eddig kevés ideje volt, de mivel szereti az irodalmat, órákon odafigyelt, nem is félt attól, hogy gyengén fog teljesíteni.

Horváth Gabriella, a Bolyai aligazgatója érdeklődésünkre elmondta, a kedd nap is jól ért véget, az írásbeli érettségi vizsga ezúttal is minden incidens nélkül zajlott.

Kimaradt?