Bíróság elé állították Baczoni Izolda feltételezett gyilkosát

Vádat emeltek az ügyészek a székelyhídi Baczoni Izolda feltételezett gyilkosa ellen – tudta meg a maszol.ro a Bihar megyei város polgármesterétől.

Béres Csaba úgy tudja, hogy időközben elkészült a DNS-vizsgálat eredménye, amely a vádhatóság szerint perdöntő bizonyítéka annak, hogy a székelyhídi Sabin Cristian Godja ölte meg a Kolozsvári Magyar Diákszövetség egykori irodavezetőjét. A polgármester a helyi rendőrparancsnoktól értesült az ügy fejleményeiről.

Cristian Ardelean, a Bihar megyei törvényszéki ügyészség szóvivője későbbre ígért információkat a maszol.ro-nak a vádirat részleteiről. Lapunk úgy tudja, Sabin Cristian Godja folyamatosan tagadott a bűnvádi eljárás során, ami az ítélethozatalkor súlyosbító körülménynek számít. Godja a hazugságvizsgálót is elutasította.

Mint ismert, a 23 éves Baczoni Izolda holttestét július 8-án találták meg Székelyhídon egy nádas mellett. A lányt előtte július 7-én hajnalban látták utoljára életben, Sabin Cristian Godjával együtt távozott egy szórakozóhelyről. A fiú egy vasúti töltésnél eddig ismeretlen okokból rátámadt Izoldára, akivel korábban viszonya volt. A nyomozati anyag szerint áldozatát megfojtotta, majd a holttestet elhúzta a nádasba, egy vizesárokig.

FRISSÍTÉS: Cristian Ardelean, a Bihar megyei törvényszéki ügyészség szóvivője csak részben erősítette meg a polgármester által közölt információkat. Mint mondta, a minősített emberöléssel vádolt gyanúsítottat a múlt héten bíróság elé állították. Tettéért 15 és 25 év közötti börtönbüntetést kaphat. "A DNS-vizsgálatokból azonban nem tudtunk egyértelmű következtetést levonni Sabin Cristian Godjea bűnösségéről. Van azonban erre számos más bizonyíték" – mondta a maszol.ro-nak a szóvivő, aki megerősítette azt az információnkat, hogy a vádlott következetesen tagadja bűnösségét.

Kapcsolódók

Kimaradt?