Holtan találták meg Székelyhídon a KMDSZ irodavezetőjét

Holtan találták hétfő délután egy Székelyhíd melletti nádasban a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) irodavezetőjét. A 23 éves Baczoni Izolda feltételezhetően erőszakos bűncselekmény áldozata lett – mondta el maszol.ro-nak a Bihar megyei kisváros polgármestere.

Béres Csaba tájékoztatása szerint a szülők már vasárnap reggel aggódni kezdtek, mert lányuk szombaton este diszkóba ment, ám nem tért haza. A hozzátartozók a polgármester segítségét kérték, aki mintegy 150 fős önkéntes csapatot toborzott össze. „Éjjel 1-ig kerestük Izoldát az Ér melletti nádasban, hatalmas területet pásztáztunk végig, eredménytelenül” – tájékoztatott az elöljáró.

Hétfő reggel kiszállt a rendőrség és az ügyészség is Székelyhídra, és az önkéntesek a hatóságok irányításával folytatták a keresést. „Ma dél tájban az egyik keresőbrigádunk bukkant rá a lányra a nádasban, a vízben. Nem merem kimondani, hogy gyilkosság történt, de a jelek erre utalnak: dulakodás nyomai látszanak a nádasban, a cipője, karkötője szanaszét hevert a földön, Izolda pedig a vízben feküdt megfulladva” – mondta a polgármester.

Baczoni Izoldát egész Székelyhíd gyászolja, a lányt szinte mindenki ismerte, és szerette. Ezt bizonyítja Béres Csaba szerint az is, hogy ennyi embert sikerült mozgósítani a keresésére.

Kimaradt?