Zsarolás vádjával bíróság elé állították Voiculescuékat

Zsarolás vádjával bíróság elé állította Sorin Alexandrescut, az Antena Group vezérigazgatóját, Dan Voiculescut, az Intact médiatröszt alapítóját és lányát, Camelia Voiculescut, az Intact elnökét a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A vád szerint Sorin Alexandrescu az RCS-RDS kábeltévé-társaság egyik vezetőjét, Ioan Bendeit megzsarolta azzal, hogy ha nem ír alá egy 20 millió euróról szóló, Bendei számára előnytelen szerződést, akkor kompromittáló adatokat hoz róla nyilvánosságra a tröszthöz tartozó televíziókban.

Dan és Camelia Voiculescu a DNA szerint nemcsak, hogy tudtak Alexandrescu zsarolási szándékáról, hanem támogatták is ebben az Antena Group vezetőjét. Az ügyészek lehallgatott telefonbeszélgetések jegyzőkönyvével tudják ezt a vádat alátámasztani.

A román igazságszolgáltatásban újdonságnak számít, hogy a vádiratban az ügyészek részletesen kitérnek arra is, ahogyan a tröszthöz tartozó Antena3 televízió megpróbált nyomást gyakorolni a vádhatóságra és „tisztára mosni” a vádlottakat. A DNA szerint ez a médiakampány is bizonyítja, hogy Voiculescuék veszélyt jelentenek a társadalomra.

Mint ismert, Dan Voiculescut első fokon öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélték egy másik bűnvádi perben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?