DNA

Dan Voiculescut is beidézte a DNA a zsarolási ügyben

Kihallgatták hétfő délelőtt a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) Dan Voiculescu üzletembert abban a zsarolási ügyben, amely miatt korábban bűnvádi eljárást indítottak lánya, Camelia Voiculescu, az Intact médiatröszt elnöke ellen is – közölték a hírtelevíziók.

Az Intact tulajdonképpeni tulajdonosának kihallgatása ugyanahhoz a dossziéhoz tartozik, amelyben korábban Sorin Alexandrescut, a médiatröszthöz tartozó Antena TV Group vezérigazgatóját őrizetbe vették, majd szabadlábra helyezték az ügyészek.

Alexandrescu a DNA szerint az RCS-RDS kábeltévé-társaság egyik vezetőjét, Ioan Bendeit megzsarolta azzal, hogy ha nem ír alá egy 20 millió euróról szóló, Bendei számára előnytelen szerződést, akkor kompromittáló adatokat hoz róla nyilvánosságra. Az Antena1 és az Antena3 tévéadók még a leleplező anyagról szóló adás promóját is elkészítették és sugározták.

Az evz.ro tudósítása szerint Dan Voiculescu rendkívül ingerülten érkezett a DNA bukaresti székhelyére. Az üzletember idegességéban még arról is megfeledkezett, hogy időközben elvesztette napszemüvege egyik lencséjét. Az újságírók révén azt üzente Traian Băsescu államfőnek: tudja, hogy konfliktus van közöttük, de hagyja békén a családját.

Az ügyészségről kiszivárgott telefonlehallgatási jegyzőkönyvek szerint Dan Voiculescu tudott a zsarolási kísérletről. Az üzletember és Sorin Alexandrescu között a következő párbeszéd hangzott el:

Dan Voiculescu: Hogy mennek a dolgok az RCS-sel?

Alexandrescu: Dolgozunk rajta, már adásba is került valami. (..)

Dan Voiculescu: Igen? Remek. (..)

FRISSÍTÉS: A DNA hétfőn közölte, hogy bűnvádi eljárást indít Dan Voiculescu ellen ebben a dossziéban zsarolásban való bűnrészesség gyanújával.

Kapcsolódók

Kimaradt?