Bűnvádi eljárás indult az Antena3 televízió ellen is

Egy jogi személy, az Antena3 Rt. ellen is bűnvádi eljárást indított csütörtökön a korrupcióellenes ügyészség (DNA) abban a zsarolási ügyben, amelyben korábban bűnvádi eljárást indítottak Sorin Alexandrescu, az Intact médiatröszthöz tartozó Antena TV Group vezérigazgatója és Camelia Voiculescu, az Intact elnöke ellen is.

Sorin Alexandrescu a DNA szerint Camelia Voiculescu tudomásával és támogatásával megzsarolta az RCS-RDS kábeltévé-társaság egyik vezetőjét, Ioan Bendeit azzal, hogy ha nem ír alá egy 20 millió euróról szóló, Bendei számára előnytelen szerződést, akkor kompromittáló adatokat hoz róla nyilvánosságra.

Az Antena3 Rt. úgy keveredett bele ebbe a dossziéba, hogy az azonos nevű hírtelevízió is sugározta a kompromittáló adatokról szóló adás promóját. Az ügyben csütörtökön, egyelőre tanúként, kihallgatták az Antena3 igazgatóját is.

Mihai Gâdea – akárcsak a hírtelevízió stúdiójának rendszeres meghívottai – Traian Băsescu bosszújának tartják a DNA eljárását, köztudott ugyanis, hogy az adó támadásainak első számú célpontja évek óta az államfő.

Kapcsolódók

Kimaradt?