A régióátszervezési folyamatot bírálta Márton Árpád

Márton Árpád RMDSZ-es képviselő szerint miközben a Szociál-Liberális Szövetség (USL) folyamatosan decentralizációról beszél napirend, a régióátszervezés által valójában többletterhet ró az állampolgárokra. Erről a politikus kedden, napirend előtti hozzászólásában beszélt.

„Az USL állítása szerint a regionalizálás azért kell, hogy a központi hatásköröket regionális szintre utalják át. Ehelyett azonban pont az ellenkezőjét teszik. Most például megszüntetik és regionális szintre viszik a megyei pénzügyi igazgatóságokat, ami által az állampolgárnak fölösleges utakat kell megtennie, illetve fölöslegesen kell várakoznia, amíg a régióközpontig eljut az ügye azért, hogy befizethesse az adóját az államnak” – mondta a háromszéki képviselő.

Márton Árpád ugyanakkor említést tett más szakterületekről is, ahol a regionális központosítási szándék már megmutatkozott: „Ugyanez a szándék a mentőszolgálattal is, melyet megyeiből regionálissá alakítanának, mert mennyivel jobb ugye, az egész régióból egy marosvásárhelyi telefonközpontba telefonálva mentőt kérni, a jelenlegi eljárás helyett. Ez is az az USL állampolgárt szolgáló elképzelését tükrözi” – vélekedett Márton.

Kapcsolódók

Kimaradt?