Buszbaleset: azok élték túl, akik kirepültek az ablakon

„Azért úsztuk meg élve a feleségemmel együtt, mert kirepültünk az ablakon” – számolt be kedden este a Realitatea Tv-ben a montenegrói buszbaleset egyik román túlélője, akit most könnyebb sérülésekkel kezelnek a podgoricai kórházban.

Florin Dorobăţ beszámolója szerint miután áttörte az úttest védőkorlátját, a jármű egy sziklára zuhant. „Arra ébredtem, hogy a hasamon fekszem a gyepen, és nagy a sürgés-forgás körülöttem. Nem hittem el, hogy élek” – mesélte a buszbaleset áldozata. Felidézte, hogy a szerencsétlenség után alig néhány perccel a segítségükre siettek a környékbeli falvak lakói. „Nagyon sokan a saját autójukkal szállították a román sebesülteket Pogdoricába. A feleségemmel együtt a baleset után húsz perccel már a kórházban feküdtünk” – magyarázta.

A férfi nagyon hálás a helyieknek és a montenegrói hatóságoknak a gyors segítségnyújtásért. Mint mondta, a podgoricai román nagykövet is példásan tette a dolgát, azonnal a helyszínre sietett, szervezte a mentőakciót. „Négy órával a történtek után a montenegrói kormányfő is meglátogatott minket a kórházban” – emlékezett vissza Dorobăţ, aki egyértelműen a szerinte túl gyorsan hajtó buszvezetőt okolja a történtekért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?