Idén nem szabad körbeállni a város adventi koszorúját Sepsiszentgyörgyön

A járványhelyzet miatt idén elmarad Sepsiszentgyörgyön az adventi gyertya közös meggyújtásával járó közösségi élmény. Bár az önkormányzat a város két helyszínére – a Főtérre és az Állomás negyedi körforgalomba – is felállítja az óriás adventi koszorúkat, ám vasárnaponként nem tarthatják meg a hagyományos adventi ünnepséget és az adventi gyertyák közös meggyújtását.    

Sepsiszentgyörgyön idén tizenegyedik alkalommal állítanak óriási adventi koszorút a város főterére. Az elmúlt tíz évben több ezer sepsiszentgyörgyi vett részt az ünnepségen, amikor az adventi koszorú megáldását követően Antal Árpád polgármester meggyújtotta a főtéri óriáskoszorú első gyertyáját, majd a lángot körbeadták, és mindenki meggyújthatta saját gyertyáját, ezáltal közösségben élhették meg a karácsonyra való hangolódás pillanatait.

Ez a közösségi élmény idén elmarad, ám a koszorúkon minden vasárnap meggyújtanak egy-egy gyertyát. Idén Sepsiszentgyörgy önkormányzata advent minden vasárnapján, videóüzenet formájában közvetíti a lakóknak az ünnepváró gondolatokat az intézmény hivatalos Facebook-oldalán.

Az Állomás negyedi körforgalomhoz idén is kerül koszorú, a dekoráció mindkét helyszínen a tavalyihoz hasonlóan, a fehér város tematikája köré épül. A koszorúkat minden évben a városi kertészet munkatársai fonják és állítják fel, a díszek pedig helyi alkotók munkái. Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén is ünnepváró meglepetésekkel is készül a Főtéren és az Erzsébet parkban.

Adventi erkélyzene Sepsiszentgyörgyön

Idén adventi erkélyzenével teszik meghittebbé a karácsonyra való készülődést. Az érdeklődők az adventi várakozás három vasárnapján csodálhatják a város különböző pontjain, épületek erkélyeiről elhangzó muzsikaszót 12 és 16 óra közötti idősávban. A járványügyi helyzetre való tekintettel arra kérik a városlakókat, hogy környékbeli otthonaik erkélyeiről, ablakaiból hallgassák a 15 perces zenei szösszeneteket, elkerülve ezáltal az utcán való esetleges gyülekezést.

Az advent első vasárnapján kezdődő erkélyzenés villámcsődületet a Classical Singers előadása nyitja meg. Az események első állomása a Bod Péter Megyei Könyvtár lesz, amelyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a Vadászati Múzeumnak otthont adó Bene-ház épülete követ. Az erkélyzenés produkció minden alkalommal a vasútállomás épületének erkélyében zárul. December 13-án István Ildikóval és zenész barátaival hangolódhatnak a közelgő ünnepre, illetve december 20-án a Cantus Firmus Vegyeskar kvintettje zengi be Sepsiszentgyörgy utcáit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?