Még soha nem gyűjtöttek be ennyi újrahasznosítható üveget a lakosságtól Csíkban

Minden várakozást felülmúlva 133,5 tonna csomagolóanyagnak minősülő üveg gyűlt össze az Eco-Csík Térségi Hulladékgazdálkodási Vállalat novemberi szelektív üveggyűjtésén: Csíkszeredában 59,1 tonna, falvakon pedig 74,4 tonna gyűlt össze.

A mozgósításban nagyban segítettek a helyi polgármesteri hivatalok és önkormányzatok – írta szerkesztőségbe eljuttatott közleményében a vállalat.

A cég november 3–7. között tartotta meg az üveggyűjtést, a járványhelyzet miatt az idei egyetlent. Míg tavaly két kampány alkalmával gyűlt össze 115 tonna csomagolóanyagnak minősülő üveg, ezúttal egyetlen gyűjtéssorozat alkalmával 133,5 tonnát vettek át.

Vidéken 74,4 tonnát adott le 746 személy. A legnagyobb mennyiségeket Csíkszentgyörgyön (9,5 tonna), Csíkszentsimonban (8,1 tonna) és Csíkszentkirályon (6,8 tonna) szolgáltatták be. Csíkszeredában négy gyűjtőpontnál, továbbá előjegyzés alapján a hulladákgazdálkodási vállalat udvarán ezen a héten összesen 59,1 tonnányi hulladékot vettek át 405 személytől. Az üveg kilojáért 30 banit fizetett a cég.

A közlemény szerint a kampány sikere egyrészt abban rejlett, hogy helyben fizettek a hulladékért, másrészt a lakosság tavaly ősz óta várta az eseményt, továbbá nagy szerepük volt a polgármesteri hivataloknak és a tanácsosoknak is a mozgósításban: a közösségi hálókon való megosztások sokat segítettek a népszerűsítésben. Az Eco-Csík legközelebb várhatóan tavasszal szervez üveggyűjtést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?