Nyitva maradhatnak a teraszok Csíkszeredában

Csaknem 50 csíkszeredai vendéglátóhely érintett a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott csütörtöki megyei katasztrófavédelmi bizottsági döntésben.

Ezeken a helyeken a belső térben történő kiszolgálás lehetősége megszűnt, azonban a teraszokon fogadhatnak vendéget. A városi katasztrófavédelmi bizottság pénteki ülésén igyekezett pontosítani a határozatban érintett helyek körét.

A csütörtöki megyei katasztrófavédelmi bizottsági ülés alkalmával meghozott döntések nyomán péntekre összehívták a városi bizottságot is – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán, leköszönő csíkszeredai polgármester, a bizottság elnöke.

Az elöljáró szerint elsősorban a csendőrség és a rendőrség képviselőivel kívánták tisztázni a kialakult helyzetet. Ráduly Róbert Kálmán szerint a megyei bizottság határozatának megfogalmazása, miszerint nem folytathatják tevékenységüket a hargitai megyeszékhelyen a bárok, klubok, szórakozóhelyek, „többszörösen is problémás”.

A városháza egyrészt a prefektusi hivatallal próbálta pontosítani az érintett vendéglátóhelyek körét, másrészt a városháza nyilvántartása alapján próbáltak „összhangot teremteni” annak érdekében, hogy az intézkedés „legyen világos”.

Mint a polgámrester elmondta: a tiltás kifejezetten bár, klub vagy diszkó besorolású helyek belső tereit érinti, ugyanakkor a teraszok esetében a járványügyi szabályok betartásával továbbra is folytatódhat a kiszolgálás. A városháza által kiadott működési engedélyek szerint Csíkszeredában 46 ilyen helyet tartanak nyilván.

Az elöljáró újságírói kérdésre úgy fogalmazott: elképzelhetőnek tartja, hogy a márciusban hozott szigorú korlátozásokhoz hasonlóakat vezessenek be az országban a járványügyi számadatok függvényében. Ráduly Róbert Kálmán ugyanakkor aggodalmát fejezte ki az őszi-téli időszak szokásos influenzajárványának várható hatásai miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?