Közel ezerrel több rezidensorvosi helyet hirdetnek meg országszerte

A november 15-én megszervezendő rezidensvizsgára 7061 helyet és állást hirdet meg az egészségügyi minisztérium, a beiratkozás csütörtökön kezdődik – tájékoztat a tárca szerdai közleményében.

A szakosodni kívánó orvosoknak 4518, a fogorvosoknak 1219, a gyógyszerészeknek 1219 rezidensi helyet hirdettek meg. A saját egészségügyi hálózattal rendelkező minisztériumok (védelmi, igazságügyi és belügyminisztérium) számára 105 rezidensi helyet tartanak fent.

A minisztérium 961-gyel kiegészítette a rezidensorvosi helyek számát, hogy biztosítani lehessen a megfelelő számú személyzetet azokon a szakterületeken, ahol a páciensek száma megnőtt, illetve ahol a koronavírus-járvány ezt megköveteli, mutat rá Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a közleményben.

Jelentkezni a megyei közegészségügyi igazgatóságok közvetítésével lehet, a jelentkezési iratcsomót pedig kizárólag postán vagy futárszolgálattal lehet elküldeni, átvételi elismervénnyel, október 8-a és 20-a között.

A rezidensi vizsga idén is a bukaresti, kolozsvári, craiovai, iaşi-i, marosvásárhelyi és temesvári központban zajlik. Az érdeklődök minden információt megtalálnak a www.rezidenţiat.ms.ro honlapon.

(Címlapképünk illusztráció/evz.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?